הגעתם לרגע שבו החלטתם שהמקום בו אתם נמצאים לא מתאים לכם יותר, פוטרתם או יש קיצוצים בארגון והתפקיד שלכם בסכנה?

כנראה שהגיע הזמן עבורכם לחפש עבודה.

איך עושים זאת ? מה נכון יותר ? האם לחפש עבודה בזמן שאתם עובדים או להודיע על התפטרות ואז לחפש ?

אילו אמצעים עומדים היום לרשותכם ולמה צריך לשים לב בחיפוש , על כל השאלות האלו נענה במאמר הבא .

מה נכון יותר ..

במידה והינכם עובדים היום ומחפשים לבצע שינוי, על פי רוב העדיפות היא קודם לחפש ורק אח"כ להודיע על עזיבה.  בתור מחפשי עבודה אשר לא עובדים יהיה לכם יותר קשה לנהל משא ומתן על השכר , אתם תהיו פחות "שווים" בעיני מעסיקים וככל שיעבור הזמן יכולת המיקוח שלכם תרד. במצב זה תמצאו את עצמכם מתחילים להתפשר על המקום הבא. מה שיביא בסופו של דבר למציאת מקום אשר פחות מתאים עבור הדרישות והיכולות שלכם.

מהן הדרכים המקובלות לחיפוש עבודה :

  1. חברות השמה – צרו קשר עם מספר חברות השמה, תנו להם לעבוד עבורכם. אם יש לכם אפשרות פגשו את חברת ההשמה והציגו את עצמכם כך שיכירו אתכם פנים מול פנים ויזכרו אתכם. חשוב שתדעו כי הרבה משרות נפתחות רק באמצעות חברות השמה וזאת משום הרצון של החברות לשמור על דיסקרטיות.
  1. אתרי האינטרנט– כנסו לאתרי אינטרנט רבים ככל שתוכלו. באתרים תוכלו למצוא מנועי חיפוש אשר יאפשרו לכם שליחת קורות חיים למשרות שונות.
  1. רשתות חברתיות –
  • לינקדאין – פתחו לכם כרטיס בלינק דין הכניסו בו את קורות החיים שלכם באנגלית ושימו תמונה ייצוגית שלכם. היום הלינקדאין הינו כלי שימושי וטוב לחיפוש עבודה וחברות השמה המחפשות דרכו עובדים עבור תפקידים מסויימים. אם אתם מחפשים עבודה בגלוי רשמו זאת בסטטוס שלכם בלינק דין כך שחברות ההשמה יוכלו לדעת שהנכם פתוחים להצעות עבודה.
  • פייסבוק – למרות שהפייסבוק אינו אתר עסקי, מעסיקים רבים נכנסים לדף הפייסבוק שלכם על מנת ללמוד עליכם ולדלות פרטים. הקפידו שלא להעלות לדף שלכם דברים רשר עלולים להציג אתכם באור שלילי.
  1. קשרים !! ספרו לחברים בתחום שלכם , מכרים, קולגות וכל מי שרק יכול לעזור שהנכם מחפשים עבודה. הדרך הטובה ביותר למצוא עבודה היא דרך קשרים שיש לכם ובעיקר בתחום שבו אתם מחפשים.
  2. היו ממוקדים בחיפוש – קודם החליטו עם עצמכם מה התפקיד הבא שלכם, מה בדיוק אתם מחפשים ולשם תכוונו! אל תשלחו קורות חיים רק במטרה לשלוח מבלי להתאים את עצמכם למשרה המבוקשת ולדרישות שלה. במצב כזה קורות החיים שלכם יהפכו לנזילים ופחות אטרקטיביים.
  1. זמן – הקדישו לחיפוש העבודה זמן על בסיס יומי. כפי שקראנו למאמר: לחפש עבודה  – זו עבודה!!  התעדכנו מידי יום במשרות חדשות, עשו FU אחר חברות השמה או חברות שאיתן התחלתם תהליך של ראיון/פגישה.
  1. היו סבלנים אך יחד עם זאת עקשנים – צרו קשר טוב עם חברות ההשמה והתקשרו אליהם אחת לפרק זמן על מנת שיזכרו אתכם, הסירו את האגו ושימו אותו בצד, זו לא בושה לחפש עבודה.
  1. צרו מערכות יחסים טובות עם קולגות גם כשאתם מועסקים. זכרו כי הגלגל מסתובב. המציאות יכולה להשתנות מבלי שתכננתם זאת וללא הודעה מוקדמת.  הקפידו לשמור תמיד על קשרים טובים עם לקוחות, ספקים, עמיתים ועובדים שלכם. ייתכן כי יגיע הרגע שבו הם  יוכלו לסייע לכם במציאת מקום העבודה הבא שלכם .